Saftige, glutenfrie muffins med blåbærfyll!

Ekstra gøy å bake med bær vi har plukket selv gitt! Noen av mine aller beste barndomsminner har jeg fra blåbærskogen med besteforeldrene mine om sommeren. Det er noe riktig nostalgisk med å gå fra tue til tue med støvler på og legge bær i et spann.

Kanskje er det dette som er noe av den naturlige «meditasjonen» folk drev med før – sakte, manuelt arbeid i naturen – som ikke gjøres i like stor grad mer, og som gjør at vi trenger å gå på kurs for å lære meditasjon det i stedet?

Derfor vil jeg veldig gjerne også føre denne tradisjonen videre til jenta mi. Lære henne om at det finnes verdifulle, men gratis skatter der ute, for de som ønsker å lete og plukke!

Vi løper ikke i skauen ved enhver anledning, men innimellom tar vi turen – minst èn gang per sommer, er «målet». Det som kommer inn med «morsmelka», det fester seg ofte, ikke sant?

Ingredienser (6 store muffins)

2 godt modne, medium bananer
3 egg
50 g smeltet smør
1 dl havregryn
1 dl mandelmel
1,5 dl Toro lys glutenfri melblanding (du kan selvsagt bruke siktet hvetemel eller  spelt)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss chiafrø
En klype salt

Blåbærfyll:
Ca. 1 dl blåbær
1-2 ss mild honning, f.eks. akasie, eller annen søtning
En skvis sitronsaft
En liten skvett vann
1/2 ts fiberhusk

Lag blåbærfyllet ved å koke opp vann, ha i de øvrige ingrediensene, røre/mose lett og la stå til det blir tykt – mens du lager muffinsrøra.

Smell alt sammen, la svelle 10 minutter, fordel i muffinsformer. Ha i en spiseskje blåbærfyll som du dytter litt nedi røra i midten i hver form.

Stek på 200 grader i ca 10 minutter.

———

PIMP BARNEMATEN!
Ønsker du tips til hvordan du kan gjøre maten til barna mer næringsrik?
Sjekk ut min gratis e-bok om hvordan du «pimper» barnas favorittmat!


———

GRATIS E-BØKER
med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her