Fin måte å bruke opp rester av søtpotet på!

Disse kan lages glutenfri eller ikke. Du kan trikse litt med ulike meltyper her, men merk at det kan påvirke konsistensen noe. Vil tippe at det går helt fint å bytte ut det glutenfrie melet med hvete, spelt eller lignende fint mel. Du kan nok også bruke halvt om halvt fint og grovt mel, evt. havregryn, for en grovere type lapp. Sesammel kan erstattes med mandelmel.

Om du ønsker å bruke søtning i røra er opp til deg. Serverer du de som de er, feks i nistepakke/på tur, så kan du vurdere litt søtt i. Serverer du med rørte bær, syltetøy eller sirup kan du fint droppe det!

Ingredienser

4 egg, skilt
En klype salt
200 g søtpotet
3 ss smeltet kokosolje eller smør
2,5 dl mel (jeg brukte 0,5 dl sesammel og 2 dl Toro lys glutenfri melblanding)
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker, evt. en liten ts ekte vanilje/vaniljeessens og en ss eller to med honning, lønnesirup eller annen søtning
Evt. et dryss kardemomme

Fremgangsmåte

Del søtpotet i små terninger og kok mør i 5-10 min. Mos og bland med eggeplommer, fett og evt. litt søtning.

Rør inn mel, bakepulver og evt. vaniljesukker.

Stivpisk eggehviter med litt salt og vend inn i potetblandingen i tre omganger for å bevare luftigheten.

Stek små lapper i smør eller kokosolje på medium varme.

Server med lønnesirup (evt. Sukrinsirup), rørte bær, rømme, brunost eller hva du måtte foretrekke.

———

GRATIS E-BØKER
med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her